Tel: +31 45 52 84 145

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook

© 2017 UWiltWerk. 

UWiltWerk

Start Ups

Onze diensten

Wil je voor jezelf werken?

UWiltWerk is een facilitator van werkgerelateerde coöperaties. Dit zijn juridische entiteiten (een rechtspersoon, net zoals een BV een CV of een Stichting) waarbij de deelnemers aan de coöperatie ook de uitvoerenden zijn. In coöperaties zijn de leden gezamenlijk eigenaar van de coöperatie en moeten ook samen het management over de coöperatie voeren. UWiltWerk richt zich op twee soorten coöperaties: Werknemerscooperaties en Ondernemerscooperaties.

Werknemerscooperaties:

Leden van de coöperatie zijn in dienst van de coöperatie (hebben een arbeidscontract) en sociale lasten en werkgeverspremies en belasting worden afgedragen door de coöperatie.  Winst wordt gelijkelijk verdeeld over de leden, investeren doe je gezamenlijk. Je bent als het ware gezamenlijk zelfstandig (eigenaar van een bedrijf) maar behoudt het sociale vangnet van uitkering bij ontslag, eventueel pensioen en je bent gewoon arbeidsgongeschiktheidsverzekerd.

Ondernemerscoöperatie:

De ondernemerscoöperatie is een coöperatie waarbij alle leden zelfstandig samenwerken, bijvoorbeeld aan een project. Deze coöperatievorm is onder meer geschikt voor zzp’ers. Die kunnen gezamenlijk binnen de coöperatie een bepaalde klus of project doen, die zij in hun eentje niet kunnen aannemen of uitvoeren. Voor de klant heeft dat als voordeel dat hij één aanspreekpunt heeft en dat hij meer zekerheid heeft over het op tijd afronden van het project. In de constructie die wij aanbieden is de ondernemerscooperatie extra interessant omdat onze faciliteiten succesbepalend kunnen zijn voor de ondernemerscooperatie.

 

Waarom UWiltWerk?

Niet alleen faciliteert UWW kandidaten om samen een eigen onderneming in de vorm van een coöperatie te starten. UWW verbindt mensen met ideeën die op een andere manier willen werken en dat samen met anderen willen doen. Wij helpen met het oprichten van een coöperatie, met de boekhouding, salarisadministratie, website en IT, maar we helpen ook met het verkrijgen van opdrachten en klanten, marketing, facturatie en debiteurenbeheer. Zo kunt u zich concentreren op u core business. ​

Ben jij geschikt voor werken in een cooperatievorm?

We werken met verschillende coöperaties

  • U Wilt ReintegratieWerk

  • U Wilt Subsidies

  • SOG (SoftwareOntwikkelGroep)

Wilt u uw eigen toekomst in de hand nemen?